beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Artvin Yusufeli’nde seçim yenilenecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün yaptığı toplantıda üç önemli karara imza attı. Kurul, Artvin’in Yusufeli ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2019 09:42

Artvin Yusufeli’nde seçim yenilenecek

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Artvin’in Yusufeli ilçesinde 3 oy farkla AK Parti’nin adayı Eyüp Aytekin kazandı. CHP’nin adayı Barış Demirci ise seçimi ikinci sırada tamamladı. CHP, seçim sonuçlarına itiraz etti. İtirazı görüşen YSK, ilçede 2 kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek aradaki farkın bire inmesi nedeniyle seçimlerin iptaline karar verdi. Yusufeli’nde seçim 2 Haziran’da yapılacak.

KHK’lılara mazbata yok

Bazı ilçelerde seçimi kazanan adayların KHK ile meslekten ihraç edilmeleri nedeniyle yapılan itirazları da değerlendiren YSK, bu adaylara mazbata verilmemesini kararlaştırdı. Kurulun bu kararı, ilgili kanun ve KHK’de yer alan “Bu şekilde görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alamaz” hükmü gereğince aldığı öğrenildi. YSK, bu kişiler yerine seçimde ikinci olan isimlere mazbata verilmesine karar verdi.

- Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belediyesi’nde birinci olan HDP adayı Abubekir Erkmen, KHK ile ihraç edilmişti. Dağpınar’da ikinci sırada AK Parti adayı Ömer Vargün bulunuyor.

- Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi başkanı seçilen Zeyyat Ceylan’ın da aynı durumu yaşadığı belirtildi. Ceylan’ın ardından seçimden ikinci çıkan isim ise AK Parti’nin adayı Hüseyin Beyoğlu’ydu.

- HDP’nin Siirt Belediye Başkan adayı Berivan Helen Işık’a da aynı gerekçeyle mazbata verilmediği ifade edildi. Siirt’te ikinci olan aday ise AK Parti’li Ali İlbaş.

- Van’a bağlı Tuşba belediyesi seçimini kazanan Yılmaz Berki, Edremit’te seçimi kazanan Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran ilçesinde seçimi kazanan Leyla Aksak’a da KHK ile ihraç edildikleri için mazbata verilmemişti. Tuşba’da AK Parti adayı Salih Akman, Edremit’te, AK Parti adayı İsmail Say, Çaldıran’da AK Parti adayı Şefik Ensari ikinci sırada bulunuyor.

Kozan’da Saadet’in adayı

Saadet Partisi, Adana’nın Kocan ilçesinde seçimi önde tamamlayan MHP adayı Nihat Atlı’nın, “belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı” gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. Ancak başvuruları reddedilen Saadet Partisi bu defa İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İl Seçim Kurulu, Atlı’nın belediye başkan adaylarının ilan edildiği ve seçimin yapıldığı tarihlerde seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğunu tespit etti. Atlı’nın 5 Nisan’dan sonra yapılacak seçimlere katılma hakkı olduğu öğrenildi. İl Seçim Kurulu, söz konusu nedenlerden dolayısıyla Atlı’nın Kozan Belediye Başkanlığı’na seçildiğine ilişkin seçim tutanağını iptal etti. MHP bu kararı YSK’ya taşırken, YSK, Adana İl Seçim Kurulu’nun kararını yerinde buldu. Kozan belediye başkanı Saadet Parti adayı Kazım Özgan oldu.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 263 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI