beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İstikrarımızdan asla ödün vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Irak'ın  kuzeyindeki terör kamplarına yönelik başlatılan Pençe Operasyonu'nun önemini  belirterek, "Türkiye'yi hedef almaya cüret eden terör örgütleri ve  destekçilerini, ülkemizin her köşesinden de sınırlarımızdan da temizlemeye devam  edecek, istikrarımızdan asla ödün vermeyeceğiz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2019 09:12

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İstikrarımızdan asla ödün vermeyeceğiz

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Anadolu Aslanları İşadamları  Derneği (ASKON) geleneksel iftar programında konuşan Oktay, kur, faiz ve  enflasyon merkezli dalgalanmalara rağmen 2018 yılının rekorlarla tamamlandığını  söyledi.

İhracat, turizm, imalat sanayi gibi alanlarda verileri paylaşan Oktay,  iş insanlarının katma değerli üretim ve yenilikçi bakış açısıyla yepyeni  rekorlara koşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Küresel anlamda istikrarsızlığın arttığı, bölgesel çatışmaların ve  ticari savaşlarının yaşandığı günlerden geçtiklerini ifade eden Oktay, şöyle  konuştu:

"Biz, ülkemizin bu olumsuz atmosferden etkilenmemesi için üzerimize  düşeni yapacak, milli teknoloji ve güçlü sanayiyi destekleyen yapısal reformları  hayata geçireceğiz. Ekonomimizi yukarılara taşıyan iş dünyamızın işini  kolaylaştırmak için şirket kuruluşu, inşaat izinleri, dış ticaret süreçleri gibi  birçok alanda mevzuat değişiklikleri yaptık ve süreçleri e- devlete entegre  ettik. Ticaret Bakanlığımızın "Kağıtsız Gümrük" projesi ile tüm gümrük  işlemlerini elektronik ortama alması gibi, iş insanımızın maruz kaldığı  bürokrasiyi azaltacak adımları da atmaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra firma  kapasitelerini artırmayı ve yeni firmaları ekonomiye katmayı destekliyoruz."

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığının, Yeni Ekonomi  Programı (YEP) ve 3 yıllık ekonomi yol haritasını takiben İVME Finansman  Paketi'ni de kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Oktay, İVME paketiyle hammadde  ve ara malı imalatı, makine imalatı ve tarımdan oluşan 3 ana faaliyet alanında,  yıl sonuna kadar 30 milyar liralık ciddi bir finansman desteği sağlanacağını  belirtti.

Oktay, destek ve teşviklerle iş insanlarının yanında olarak, üretim,  büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyla ülkemizi dünyanın en büyük 10  ekonomisinden biri haline getirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik büyüme, toplumsal kalkınma ve milli teknoloji  hamlesinin yanı sıra insani yardımlar ve kalkınma yardımlarında da lider ülke  konumuna eriştiğini dile getiren Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükür bugüne kadar dünya üzerinde yaşanan hiçbir zulme sessiz  kalmadık, mazlumlara, gariplere sırtımızı dönmedik. Ramazan ayı münasebetiyle,  Müslümanların yaşadığı zulümler canımızı her zamankinden daha çok acıtmaktadır.  İnsani krizlerin ve zulümlerin yanı sıra gelir eşitsizliği ve küresel yoksulluk  sebebiyle dünyanın bir tarafında insansız araçlar konuşulurken, diğer tarafında  insanlar yalın ayak yaşamakta. Dünyadaki en zengin 42 kişinin mal varlığı, dünya  nüfusunun yüzde 50'sine tekabül eden 3,6 milyar insanın mal varlığına eşit ve en  zengin 10 ülkenin geliri de en fakir 10 ülkenin gelirinin tam 77 katı kadar...  Hayatlarını ve akıbetlerini bizlere emanet eden, ülkemize sığınan tüm muhacir  kardeşlerimize de sahip çıkmalıyız. Yardımlarınızı infak adabına uygun olarak,  incitmeden, gösterişsiz şekilde yapmanız asıl zenginliğin gönülde olduğunu  herkese gösterecektir. Biz bu bilinçle hareket ettikçe ve yeni nesillerimizi de  bu farkındalıkla yetiştirdiğimiz sürece, dayanışma kültürümüz baki kalacaktır."

Bugüne kadar yapılan çalışmaların önemine değinen Oktay, önümüzdeki  dönemde, refahı artırarak Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için tüm  güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin terörle mücadelesine de değinen Oktay, "Türkiye'yi hedef  almaya cüret eden terör örgütleri ve destekçilerini, ülkemizin her köşesinden de  sınırlarımızdan da temizlemeye devam edecek, istikrarımızdan asla ödün  vermeyeceğiz. Bu vesileyle, Pençe Operasyonu kapsamında Irak'ın kuzeyinde terör  örgütlerine karşı kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimize başarılar  diliyorum. Allah yardımcıları olsun, rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Bölgesel  huzur ve barış için bu mübarek günlerde sınır ötesinde görev alan, yüreği vatan  millet sevgisiyle çarpan evlatlarımızı dualarımızda hatırlayalım."  değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ASKON'dan ekonomiye katma değer  sağlamanın yanı sıra Türkiye'yi ilgilendiren sosyal meselelerde de inisiyatif  alıp, ortaya milli bir sivil toplum hassasiyeti koymasını beklediklerini söyledi.

"İstanbul daha güzel olacak"

Daima millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu savunduklarını  ifade eden Oktay, "Gönüllere hileyle girilmez, buna inandık ve 31 Mart seçimleri  sonrasındaki süreçte, meselelerin hukuk çerçevesinde çözülmesinden yana olduk."  dedi.

Oktay, şunları kaydetti:

"23 Haziran'a kadar, yine bu düsturla, milletimizle gönül gönüle  olacak, İstanbul’un bütününü kapsayan bir dille, hakikatleri ve İstanbul'a dair  projelerimizi anlatacağız. Her şeyden önemlisi, tüm ilçelerimizde seçimin en  sağlıklı şekilde tamamlanmasını sağlayacak, İstanbullunun iradesini sandığa gönül  rahatlığıyla yansıttığına inşallah şahitlik edeceğiz. 23 Haziran'da İstanbullu ne  karar verirse, milletimizin iradesi başımızın üzerindedir. Bugüne kadar ne  dediysek yaptık bundan sonra da sizlerin destekleriyle inşallah daha iyisini  yapacağız ve İstanbul daha güzel olacak. Hedeflerimize, ömrünü ülkesine adamış  liderimizle ve gönüllerde taht kurmuş devlet adamlarıyla yürüyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın  Türkiye'nin her köşesinde çok büyük ulaşım ve alt yapı projelerine imza atmış  marka bir isim olduğuna işaret eden Oktay, Yıldırım'ın vizyonuyla, İstanbul'un  tüm renkleri içinde barındıran bir çiçek bahçesi haline geleceğine yürekten  inandığını dile getirdi.

İftara Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, İstanbul  Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  Başkanı İsmail Gülle ve ASKON üyesi iş insanları katıldı.
 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 247 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI