beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



‘Dünya Bankası’ndan hibe-kredi anlaşması

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi’nin finansı için Dünya Bankası ile Küresel Çevre Fonu Hibe anlaşması imzaladı.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2019 09:00

‘Dünya Bankası’ndan hibe-kredi anlaşması

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Dünya Bankası DSİ’ye 2 milyon dolar hibe verecek. Kararda ayrıca, Türkiye ile Dünya Bankası’nın proje için 222 milyon 300 bin euro’luk bir kredi anlaşmasını da imzalamak niyetinde olduğu belirtildi.  

Neleri kapsıyor?

Dünya Bankası’nın sitesinde yer alan 22 Ocak 2019 tarihli bilgiye göre ise, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, proje için sağlanacak kredi ve hibeyi onayladı. Sitede, projenin ilk 5 yıl geri ödemesiz olmak üzere 10.5 yıllık bir geri ödeme süreciyle finanse edileceği kaydedildi.

Proje, sulama altyapısının rehabilitasyonu ve modernizasyonu yoluyla sulama hizmetlerinin iyileştirilmesini, çiftçilerin suya erişimini arttırmayı ve ülkedeki Sulama Birliklerinin (SB) kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında DSİ’nin 24 bin 50 arazi parselinden oluşan toplam 71 bin 195 hektarlık bir alan üzerinde bulunan seçilmiş beş sulama sisteminin (Atabey, Kartalkaya, Ereğli-İvriz, Alaşehir ve Uzunlu) modernizasyonuna (açık kanal sisteminden basınçlı sistemlere geçiş) yönelik yatırımlarına finansman sağlanacak. Projeden 19 bin 269 kişi yararlanacak. Projeyle ayrıca, Sulama Birlikleri’nin (SB) kapasite gelişimlerine de destek verilerek güneş enerjili yeraltı suyuyla sulamaya yönelik bir pilot çalışmaya da finansman desteği bulunuyor.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 202 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI