beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Eren Erdem'in tutukluluğuna itiraz reddedildi!

Kapanan Karşı gazetesine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası kapsamında tahliye edilen ve savcılığın yaptığı itiraz sonrası tekrar tutuklanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tutukluluğuna yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2019 12:26

Eren Erdem'in tutukluluğuna itiraz reddedildi!

Erdem'in avukatları, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 8 Ocak tarihli tutuklama kararına, bir üst mahkeme sayılan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak itirazda bulundu.

Talebi değerlendiren mahkemenin kararında, itiraz edilen kararda belirtilen kuvvetli suç şüphesinin varlığına dair gerekçenin dosya kapsamına uygun olduğuna dikkati çekilerek, yurt dışına çıkarken yakalanan ve gizli tanığın kimliğini açıklamaktan hakkında dava açılan sanığın delillere etki etme ihtimali bulunduğu için tutuklama kararına yapılan itirazın hukuki dayanağının olmadığı kanaatine varıldığı kaydedildi.

Tutuklama kararının ve gerekçesinin yasaya uygun olduğu aktarılan kararda, itirazların reddine ve Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına hükmedildiği belirtildi. 

- Süreç

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davanın 7 Ocak tarihli duruşmasında Eren Erdem'in tahliyesine hükmetmişti.

Erdem hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirlerinin uygulanması da karara bağlanmıştı.

Tahliye sonrası karara İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edilmiş ve itirazı üst mahkeme sayılan İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirmişti. Bu mahkeme heyeti, itirazı kabul ederek Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını hükme bağlamıştı.

Erdem, 24. Ağır Ceza Mahkemesince 8 Ocak'ta açılan ara duruşmada tekrar tutuklanmıştı. Erdem'in avukatları, üst mahkeme sayılan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak bu tutukluluk kararına itiraz etmişti. 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 198 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI