|
Tweet |
G-20 Liderler Zirvesi’nin gerçekleştirildiği Costa Salguero fuar alanına saat 10.15’te gelen Erdoğan, diğer liderlerle birlikte saat 10.30’da basına kapalı “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” özel oturumuna katıldı. Ardından liderleri tek tek karşılayan Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile tokalaşan Erdoğan, G-20 aile fotoğrafı için salona geldi. Son olarak Trump’ın da salona gelmesiyle G-20 aile fotoğrafı çekildi. Fotoğraf sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya gelmedi. Fotoğrafın ardından Macri’nin, zirve açılış konuşması için salona geçildi.
Liderler salona gelirken ilginç görüntüler yaşandı. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından gündeme oturan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile Rusya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şakalaşması ve uzun süren samimi sohbeti dikkat çekti. Putin ve Selman oturumda yan yana otururken Selman, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile de uzun süre sohbet etti. Erdoğan ise Selman ile herhangi bir temasta bulunmadı.
Trump ile sohbet
ABD Başkanı Donald Trump salona kızı ile birlikte geldi. Erdoğan oturum başlamadan hemen önce Trump ile ayaküstü sohbet etti. Görüşme esnasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu. Oturumda Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa, Suudi Prens Bin Selman ve Rusya Devlet Başkanı Putin yan yana oturdu.
Macri’nin açılış konuşmasının ardından Erdoğan “İnsanları ilk sıraya koymak Küresel ekonomi, çalışma hayatının geleceği ve kadının güçlendirilmesi” temalı oturuma iştirak etti ve çalışma yemeğine katıldı.
Erdoğan’ı, ev sahibi Arjantin’in Devlet Başkanı Mauricio Macri karşıladı.
Selman ile tokalaşmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinde rolü olduğu tartışılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile hiçbir temasta bulunmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile fotoğrafının çekimi sırasında da Selman’ı görmezden geldi.
Rutte ile 50 dakika görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi kapsamında dün ilk ikili görüşmesini Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptı. Görüşme 50 dakika sürdü. Erdoğan ile Rutte, 16 Nisan 2017 referandumundan önce Türk politikacılara yönelik propaganda yasağı ile başlayan ve 24 Haziran seçimleri öncesi benzer bir çağrıyla derinleşen krizden sonra ilk kez bir araya geldi. Görüşmede; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Dışişleri Başdanışmanı Sadık Arslan da yer aldı. Rutte ile görüşmenin ardından Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan ve Cinping’in görüşmesi yarım saat sürdü. Erdoğan dün son olarak TSİ ile 23.00’te Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ile görüştü.
Erdoğan’ın konuşması bugün
Bugün “Konsensus oluşturmak Sürdürülebilir Kalkınma ve İklim Sürdürülebilirliği” ve “Fırsatları elde etme Altyapı, enerji ve sürdürülebilir gıda geleceği” başlıklı oturumlara katılması beklenen Erdoğan’ın çalışma yemeğinde de ana konuşmacı olarak yer alması öngörülüyor. Erdoğan’ın son olarak bugün TSİ 22.15’te zirve alanında uluslararası basının da davet edildiği bir basın toplantısı yapması bekleniyor.
Emine Erdoğan Evita Müzesi’ni gezdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Evita Müzesi’ne ziyarette bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, G-20 Zirvesi dolayısıyla yaptığı Arjantin ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, başkent Buenos Aires’te bulunan Evita Müzesi’ni ziyaret etti.
Erdoğan, kadınlara seçme hakkının verilmesi başta olmak üzere, düzenlediği sosyal kampanyalarla Arjantin tarihinde önemli bir yeri olan Eva Peron’un hayatını yansıtan müzeye gelişinde, Eva Peron Tarihi Araştırmalar Milli Enstitüsü Başkanı Cristina Alvarez Rodriguez tarafından karşılandı.
Rodriguez, Emine Erdoğan’a, müze ve Eva Peron hakkında bilgi verdi. Emine Erdoğan, müzeyi gezdikten sonra ziyaret defterini de imzaladı.
Emine Erdoğan’ın müze ziyaretinde bazı bakanların eşleri de yer aldı.
Efsane first lady
Arjantin Başkanı Juan Domingo Peron’un eşi olan Eva Peron, halk tarafından çok sevilen efsane “first lady”di. Eva Peron’un 50. ölüm yıl dönümünde 2002 yılında açılan müzede Peron’a ait kıyafetler, kullandığı eşyalar gibi hayatının farklı dönemlerine ait pek çok hatıra bulunuyor.
Lider eşleriyle aile fotoğrafı
Emine Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında resmi eş programına katıldı. Arjantin First Lady’si Juliana Awada ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Kanada, ABD, Güney Kore, Fransa, Endonezya, Japonya, Singapur, Çin, Meksika devlet başkanlarının ve bazı uluslararası kurumların başkan eşleri de hazır bulundu.
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
