beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Güne yükselişle başlayan Dolar/TL 29,84 seviyelerinde işlem görüyor

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 29,8420 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 32,6130'dan, sterlin/TL yüzde 0,1 düşüşle 37,8360'tan satılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2024 10:41

Güne yükselişle başlayan Dolar/TL 29,84 seviyelerinde işlem görüyor

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 29,8420 seviyesinden işlem görüyor. Dün yatay seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen altında 29,7574'ten tamamladı.

KURDA SON DURUM

Dolar/TL, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,3 değer kazancıyla 29,8420'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 32,6130'dan, sterlin/TL yüzde 0,1 düşüşle 37,8360'tan satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 102,6 seviyesinde bulunuyor.

ANALİSTLERİN YORUMU

Analistler, ABD Merkez Bankasının ( Fed ) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirterek, bugün gözlerin ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilere çevrildiğini ifade etti.

Dün ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasının gücünü koruduğuna işaret etmesinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in mart toplantısında faiz indirimlerine başlama ihtimali hafta başına göre 20 baz puan azalarak yüzde 65'e geriledi.

Öte yandan, bugün ABD'de açıklanacak verilerin ardından iş gücü piyasasının durumuna ilişkin daha fazla bilgi sağlanacağını dile getiren analistler, verinin açıklanmasıyla birlikte piyasalarda oynaklığın artabileceğini bildirdi.

"TÜRKİYE'NİN NOT GÖRÜNÜMÜNDE İYİLEŞME BAŞLADI"

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin not görünümünde iyileşmenin başladığını ve not artışının da olacağına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti: "(İş dünyasına) Mal ve hizmetlerde muazzam teşvikler getirdik, devam edeceğiz. Eğer ihracat yapmıyorsanız, lütfen '2024 ve sonrasında ihracat yapacağız' diye planlama yapın. Çünkü sizi destekleyeceğiz. Rekabet gücünüzü, istihdamı ve çalışanları desteklemek için 2024 yılında 630 milyar liradan fazla bir gelirden vazgeçeceğiz."

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 104 puan seviyelerinin direnç, 101 ve 100 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri İhracat Fed İhracat Döviz Finans Ekonomi Güncel Haberler




Kaynak: www.haberler.com

Bu haber 139 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI