beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Ilhan Omar'dan Netanyahu'ya yanıt

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, kendisini  eleştiren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk  davalarını hatırlatarak yanıt verdi.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2019 07:39

Ilhan Omar'dan Netanyahu'ya yanıt

Netanyahu, Washington'da düzenlenen İsrail yanlısı lobi kuruluşu  Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin (AIPAC) yıllık konferansında,  Omar’ın Amerikan siyasetçilerinin para için İsrail’i desteklediklerini ima eden  “Tamamen Benjaminlerle ilgili” şeklindeki paylaşımına tepki göstererek, ABD'li  siyasilerin İsrail’e verdiği desteğin para ile ilgisi olmadığını savundu.  Netanyahu, Omar’ın paylaşımını kastederek “Bu Benjamin’den duyun: Benjaminlerle  alakası yok.” ifadesini kullandı.

Netanyahu’nun bu açıklamasına Omar’dan yanıt gecikmedi.

Omar, Twitter hesabından Netanyahu’nun sözlerine atıfta bulunarak, “Bu  sözler, rüşvet ve üç ayrı yolsuzluk davasından yargılanan bir adamdan. Sıradaki.”  paylaşımında bulundu.  

İlhan Omar, “AIPAC’ın bu yılki konferansında Başbakan Netanyahu’nun  odaklanmayı seçtiği konu: Ben. Pittsburgh katliamının üzerinden henüz 6 ay bile  geçmedi, Christchurch katliamının üzerinden henüz 2 hafta geçmedi ama  Netanyahu’nun odaklanmayı seçtiği konu: Ben.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımlarında Netanyahu'ya eleştirilerini sürdüren Omar, şunları  kaydetti:

“Netanyahu, ‘İsrail’in Ku Klux Klanı’ olarak bilinen Otzma Yehudit ile  ittifak içinde. Bunun liderleri yabancı terör örgütü üyesiydiler ve Yitzhak  Rabin’i hedef alma girişimine adları karışmıştı. Ama Netanyahu’nun odaklanmak  için seçtiği konu: Ben. Nefret ve bağnazlığın her türlüsü ile mücadele etmemiz  için bunların hepsinin birbiri ile ilişkili olduğunu anlamamız gerekir. Nefretin  bir türüne karşı haykırırken diğer bir türüne göz yumamayız. Bunun için, Kongre  üyesi olarak ilk işim Anti-Semitizm ile Mücadele Özel Temsilcisinin pozisyonunu  terfi ettiren bir yasa tasarısına sponsorluk etmek oldu ve seçildikten sonraki  ilk yazım artan nefret suçları üzerine oldu.”

AIPAC’ı üyelerinden ve İsrail’e verdiği destekten dolayı  eleştirmediğini belirten Omar, lobi kuruluşunu Ortadoğu’da barış ve insan haklarını desteklemeye yönelik çabalara sürekli karşı çıktığı için eleştirdiğini  kaydetti.  

ABD’de birçok sivil toplum kuruluşunun AIPAC’a yönelik görüşlerini  paylaştığına işaret eden Omar, “Netanyahu ve Cumhuriyetçi Parti bunun sadece  Müslüman Amerikalı bir mültecinin görüşü olarak gösterebilirler ama yalnız  değilim.” dedi.

Sürekli çatışma ve işgalin kabul edilemez olduğunu belirten Omar, “Bu ay, Trump yönetimi Afganistan’daki savaş suçlarını inceleyen yetkililerin ülkeye  girişini yasakladı ve İsrail ile Filipinler gibi müttefik ülkelerde savaş  suçlarını soruşturan yetkilileri de bu konuda tehdit etti. İnsan haklarına  yönelik evrensel değerleri ve onları ayakta tutmak için kurulmuş uluslararası  kuruluşları desteklemeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.
 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 268 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI