beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



İriadam Amerika'ya yürüyecek

Büyük numara ayakkabı üreticisi İriadam, yurtdışına odaklanarak 2019 yılında ABD pazarına açılmayı hedefliyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2019 08:47

İriadam Amerika'ya yürüyecek

Kadın ayakkabısında 44’e, erkek ayakkabısında ise 50 numaraya kadar üretim yapan şirket, e-ihracat ile Belçika, Katar, Almanya, Rusya gibi birçok ülkeye de satış yapıyor.

Dizilere sponsorluk da yapan firmadan ekran yüzleri ile sporcular da ayakkabı alıyor. Firmanın İstanbul mağazasının yanı sıra Konya ve Ankara’da da şubeleri bulunuyor.

Basketçiler iyi müşteri

2012 yılında şirketin Alper Görer tarafından kurulduğunu belirten İriadam Ortağı Burakhan Sinal, “İlk önce büyük numara ayakkabı ve kıyafetle yola çıkıldı. Devam eden süre içinde büyük numara ayakkabının ihtiyaç olduğu fark edildi. Türkiye’de genelde büyük numara ayakkabılar bilinen spor markaları tarafından yurtdışından getiriliyordu” dedi.

Sektördeki açığın fark edilmesiyle klasik büyük numara ayakkabı üretimine başladıklarını belirten Sinal, daha sonra büyük numara kadın ayakkabısının da kolay bulunmadığını fark ettiklerini ve halihazırda 850’den fazla ürün çeşitleri olduğunu dile getirdi.

İç piyasanın yanı sıra şu sıralar dış piyasaya odaklandıklarını kaydeden Sinal, “Bir firma aracılığıyla ABD pazarına girmeyi hedefliyoruz. Pazarın durumuna ve satışlarımıza bakacağız. Daha sonra kendi online satış sitemizle birlikte perakende mağaza açmayı planlıyoruz” dedi.

Stok maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle özel üretim yaptıklarını söyleyen Sinal, şöyle konuştu:

“Kadın ayakkabı atölyemiz Ankara’da, erkek ayakkabı atölyemiz ise Konya’da bulunuyor. Erkek ayakkabıları fason olarak üretiliyor, üreten fabrika yüzde 70 bize çalışıyor. Kadın ayakkabı üretimindeyse tamamen bize ait. Kadın ayakkabıları üretimine gireli 1.5 - 2 yıl oldu. Kadınlar ayakkabıları ihtiyacı olmasa da alıyor. Erkekler ise kullanım ihtiyacına göre alıyor. Kadınlar kıyafete, çantaya göre ayakkabı aldığı için şu sıralar kadın ayakkabı satışlarımız daha iyi gidiyor.”

Kurtlar Vadisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilere de sponsorluk yaptıklarını ifade eden Sinal, “Can Yaman, Binnur Kaya gibi ünlüler de buradan ayakkabı satın alıyor. Milli basketbolculardan gelenler var. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın da altyapısına ayakkabı verdik. Fenerbahçe’nin basketbol yöneticisi var o da bizden giyiniyor” diye konuştu.

800 liraya ayakkabı

İriadam’da erkek ayakkabı fiyatları 179 lira ile 800 lira arasında değişiyor. Kadın ayakkabıları ise, 159 liradan başlıyor.
Sinal, hammadde fiyat artışıyla birlikte ayakkabı fiyatlarının da yükseldiğini söyledi.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 347 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI