beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



İş dünyası ‘sürdürülebilir’ hedefler için harekete geçti

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye’de BM’nin evrensel çağrısı olan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda çalışacak dünyanın ilk özel sektör inisiyatifiyle hayata geçirilmiş düşünce ve uygulama platformunu kurdu.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2019 07:44

İş dünyası ‘sürdürülebilir’ hedefler için harekete geçti

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu  Başkanı Ümit Boyner, kurdukları platformun Türkiye ve bölge için önemli bir  sorumluluğu yerine getireceğine dikkati çekerek, “Sürdürülebilir Kalkınma  Hedeflerine ulaşmak, hepimiz için daha gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye ve çok  daha yaşanılası bir dünya anlamına geliyor” dedi. 

BM’nin 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle  mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için 17 sürdürülebilir kalkınma hedefini benimsediğini hatırlatan Boyner, 2030’a 11 yıl kaldığını, ancak bu hedeflerin gerçekleştirilebileceğini anlattı.

‘Sahaya ineceğiz’

Boyner bu bağlamda platformun yapacaklarını da, “Önümüzdeki  iki yıl ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri bağlamında sektörel ve bölgesel ihtiyaçlarını ‘teşhis’ ederken, eş zamanlı olarak da özel sektör ve paydaşlar ile ortak çözüm stratejileri geliştirerek çok ortaklı kamu-özel sektör programlarını hayata geçireceğiz. Düşünceyi, sahaya inerek uygulayacağız” diye özetledi.  

12 trilyonluk pazar  

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin  aynı zamanda iş dünyası için de çok önemli fırsatlar barındırdığını belirten Boyner şöyle konuştu: “İş dünyasının  sürdürülebilirlik gündemine liderlik ederek yapacağı yatırımlarla 2030 yılına  gelindiğinde 12 trilyon dolar değerinde pazar fırsatı yaratılacak. Bu fırsatların  yoğunlaştığı sektörler ise tarım ve gıda, enerji ve sağlık olarak karşımıza  çıkıyor ve dünya ekonomisinin yüzde 60’ını oluşturuyor. Küresel hedeflere yönelik harekete geçen şirketler daha çok küresel yatırım çekiyor. 2014 verilerine göre  yatırımcılar sadece ABD’de 6 trilyon dolar, dünyada ise 21.4 trilyon doları  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne bağlı şirketlere yatırmışlar. Bu şirketler fonlardan daha fazla faydalanıyor.”   
 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 203 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI