beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Lavrov: Suriye’nin kuzeyi rejim kontrolünde olmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin çekilmesinin ardından Suriye’nin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 17-01-2019 07:53

Lavrov: Suriye’nin kuzeyi rejim kontrolünde olmalı

Lavrov Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinin rejimin kontrolü altında olması gerektiğini söyledi. Lavrov, “Suriye’deki Kürtlerin geleceği rejim kontrolünde güvence altına alınabilir” derken, Moskova yönetiminin Kürtler ile Suriye hükümeti arasında şu anda yürütülen temasları desteklediğini de ifade etti. Lavrov, “Suriye’de ABD’ye ait olan silahlar, bölgeler ve askeri tesisler, ABD’li askerlerin çekilmesi sonrası Suriye hükümetinin, ordusunun ve Suriye’deki idari yapıların kontrolü altına girmeli. Bununla birlikte Kürtler için geleneksel olarak varlık gösterdikleri yerlerde gereken tüm koşulların sağlanması gerektiği anlayışı esas alınmalı” ifadelerini kullandı.

Gündem İdlib

Lavrov konuşmasında İdlib’deki duruma da değindi. Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 23 Ocak’ta yapacakları zirvede ana gündem maddesinin İdlib’deki durum ile iki ülke arasındaki İdlib anlaşmasının gidişatı olacağını söyledi. Şu anda terörün ana odağının El Nusra’nın neredeyse tüm militanları kendi bünyesine dahil ettiği İdlib bölgesi olduğunu kaydeden Lavrov, “Rusya ve Türkiye arasındaki İdlib’le ilgili mutabakatların hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz. Ancak bu mutabakatlar, silahsızlandırılmış bölge de dahil İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinden hem Suriye ordusunun mevzilerine ve sivil hedeflere hem de Rusya’nın Hmeymim üssüne saldıran teröristlere tam özgürlük verilmesi anlamına gelmiyor. Dolayısıyla Putin ve Erdoğan’ın ana gündem maddesi İdlib’deki durum olacak” ifadelerini kullandı. Lavrov, tampon bölge planlarına ilişkin olarak, “Kuşkusuz Türkiye dahil olmak üzere bölge ülkelerinin tümünün güvenlik çıkarları, varacağımız anlaşmaların birer parçası olacak” dedi.




Bu haber 227 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI