beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Paris'teki kritik görüşme iptal edildi! İşte sebebi...

İtilaf devletleri ile Almanya arasında 11 Kasım 1918'de  imzalanan ateşkes anlaşmasıyla, 1. Dünya Savaşı'nı resmi olarak bitiren "Ateşkes  Günü"nün 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'teki anma  törenlerine katılması beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya  Devlet Başkanı Vladamir Putin'in yapacağı görüşmenin iptal olduğu bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 07-11-2018 08:04

Paris'teki kritik görüşme iptal edildi! İşte sebebi...

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) yer alan haberde, Suriye üzerinden Tel Aviv ile Moskova hattında yaşanan gerginliğin sürmesi nedeniyle iki lider  arasındaki görüşmenin iptal edildiği belirtildi.

İsrail'in eylül ayında Rus askeri uçağının düşürülmesinin sonra da  Suriye'ye yönelik hava saldırılarını devam ettiği bilgisini kamuoyuyla paylaşması  nedeniyle Moskova yönetiminin Tel Aviv'e kızgın olduğu aktarılırken, görüşmenin  iki liderin ortaklaşa aldığı kararla mı yoksa tek taraflı olarak mı iptal  edildiğine ilişkin detaya yer verilmedi.

Hem Moskova hem Tel Aviv'den görüşmenin iptal edildiği yönündeki  habere ilişkin henüz bir açıklama yapılmasa da İsrail basını, Netanyahu'nun Putin  ile yapacağı görüşmenin iptal olması sebebiyle Paris'teki anma törenlerine  katılmamayı gözden geçirdiğini yazdı.

KAN'ın haberine göre, 11 Kasım'da yapılması planlanan ancak iptal  edilen Netanyhu-Putin görüşmesi, iki lider arasıdında Rus askeri uçağının  Suriye'de düşürülmesinden sonra yapılacak ilk görüşme olacaktı.

Başbakan Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada Putin ile "yakın bir  zamanda" görüşeceğini duyurmuştu.

Rusya'ya ait İl-20 askeri uçağı, 17 Eylül'de, Suriye'deki Beşşar Esed  rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmesinin ardından Tel  Aviv ile Moskova arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Rus yetkililer, Lazkiye kentinde rejime ait bir depoya hava saldırısı  düzenleyen İsrail'e ait F-16 savaş uçaklarının 15 Rus askerinin içinde bulunduğu  İl-20'yi kalkan olarak kullandığı için bu uçağın füzelere hedef olduğunu öne  sürmüştü.

İsrail yönetimi ise Rus uçağının Beşşar Esad rejimine ait hava savunma  sistemi tarafından vurulduğunu ve olaydan Suriye rejiminin sorumlu olduğunu ileri  sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmişti.

Rusya bu olayın ardından Esed rejimine, S-300 hava savunma sistemleri  vermişti.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 217 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI