beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Rakipler turisti gözünden tanıyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV)iş birliği ile ‘Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası Raporu’ hazırladı. Danışmanlık şirketi Ernst & Young tarafından oluşturulan raporda, dünyadaki dijital dönüşüm de ele alınırken, turizm sektörünün bu dönüşüme entegre olması için öneriler sunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2019 08:50

Rakipler turisti gözünden tanıyor!

Raporun tanıtım toplantısında, Türkiye’nin turizm gelirlerini artırmak için yaptığı çalışmalara acenta ve tesislerin ‘geleceğin teknolojileriyle’ katkı sunabileceği ifade edildi. Dijital dönüşümün, Türkiye’nin turizmde rekabette olduğu İspanya, İtalya gibi ülkelerde çok daha hızlı başladığı belirtilen raporda; turizmcilerin bu açığı hızla kapatması gerektiğine vurgu yapıldı.

İspanya’nın büyük bir veri merkezi kurduğu belirtilen toplantıda, bu sayede turistin nerede, ne kadar zaman geçirdiğini, hangi sokakları gezdiğini, hangi sistemlerden faydalandığını tek tek bilindiği ifade edildi.

Teknolojinin ve dijitalleşmenin kaçınılmaz şekilde hayatı şekillendirdiği bir dönem yaşandığını anlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bulut sistemi, yapay zeka, sanal gerçeklik, robot teknolojileri, akıllı şehir, nesnelerin interneti gibi birçok yeni kavram hayatımıza girdi. Toplumun her katmanını içine alan bir değişim sürecindeyiz. Hayatlarını teknolojinin şekillendirdiği dijital dünyanın gerçek sahibi olacak bir nesil bizi bekliyor” uyarısında bulundu.

Bu nedenle hem hizmet verenlerin, hem de hizmet alan tüketicilerin yaklaşımlarının değiştiğini belirten Bağlıkaya, ortaya koydukları bu yol haritasının sektör için çok önemli bir referans kaynağı olacağını söyledi.

‘Kişiselleştirin’

TÜRSAB Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel, turizmin geleceğini özellikle yeni nesil turistler ve kişiselleştirilmiş tatil seçeneklerinin belirleyeceğini dile getirdi. Demirel, “İnsanlar kendilerine özel tatil hazırlığı istiyor. Yapılan araştırmalarda turistlerin yüzde 66’sı bunun için fazla para ödemeye razı olduğunu belirtiyor. Rakiplerimiz artık tüm bu sistemleri uygular durumda. Bu açığı kapatmamız lazım. Bunları yakalayabilmek için tüm sistemlerin birbiriyle entegre çalışır, turisti tanıyabilir olması lazım. Bu, aynı zamanda geleceğe bir yatırım. Maliyeti düşürüp, getiriyi artırıyor” diye konuştu.

‘Fırsatlardan faydalanın’

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı da teknolojideki değişimden turizmin de payını aldığını belirterek, değişimin getirdiği fırsatlardan turizm sektörünün en iyi şekilde faydalanabileceğine dikkat çekti.

Rapor hakkında bilgi veren EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri İş Geliştirme Direktörü ve İnovasyon Lideri Mehmet Gülez ise, dijitalleşme konusunda hızla farkındalık oluşturulmasını, turizmcilerin gelecek stratejilerinde teknolojik düzenlemelere özellikle yer vermelerine gerektiğini söyledi.




Bu haber 162 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI