beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Rusya'da 15 yıl sonra nüfusun yüzde 30'u Müslümanlardan oluşacak

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, 15 yıl sonra, Rusya nüfusunun yüzde 30’unu Müslümanların oluşturacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2019 08:11

Rusya'da 15 yıl sonra nüfusun yüzde 30'u Müslümanlardan oluşacak

Gaynutdin, Moskova’da katıldığı bir konferansta, Rusya’da Müslümanlık  faktörünün İslam’a katılan Rusların sayısındaki artış ile daha da önemli hale  geleceğini belirtti.

Rusya’da Müslüman sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken  Gaynutdin, “Uzmanların tahminlerine göre, 15 yıl sonra Rusya nüfusunun yüzde  30’unu Müslümanlar oluşturacak." dedi.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda sadece Moskova bölgesindeki camilere  gelenlerin sayısının 320 binden fazla olduğuna işaret eden Gaynutdin, bu rakamın  bir rekor olduğunu vurguladı.

Camilere gelenlerin, ülkedeki Müslüman sayısındaki artışın bir  göstergesi olduğunu belirten Gaynutdin, her geçen yıl bayram namazını kılanların  sayısında, önceki yıllara göre artış olduğunu söyledi.

Gaynutdin, “Rusya’nın büyük şehirlerinde uygun kültürel ve eğitim  altyapısına sahip düzinelerce yeni camiye ihtiyaç var.” değerlendirmesinde  bulundu.
 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 327 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI