beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Son dakika... Çavuşoğlu: Terör örgütleri hâlâ duruyor!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak ve Suriye’de terör tehdidinin halen sürdüğünü belirterek "DEAŞ, El Kaide, Nusra, PKK, PYD/YPG hâlâ duruyor" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2018 22:19

Son dakika... Çavuşoğlu: Terör örgütleri hâlâ duruyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ve Suriye'de  terör tehdidinin hala devam ettiğini belirterek "DEAŞ, El Kaide, Nusra, PKK,  PYD/YPG hala duruyor." dedi. Çavuşoğlu, New York'ta düzenlenen Terörizmle Mücadele Küresel Forumu  (TMKF) Dokuzuncu Bakanlar Oturumu'nda konuşma yaptı.

Terörle mücadelede yeni bir safhaya girildiğini vurgulayan Çavuşoğlu,  Suriye'de ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe vurduklarını kaydetti.  Buralarda büyük finansal kaynaklara sahip, devlet benzeri yapıların artık  kalmadığını belirten Çavuşoğlu, "Terör tehdidi hala devam ediyor. DEAŞ, El Kaide,  Nusra, PKK, PYD/YPG hala duruyor." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin sadece bir belirti  olmadığının altını çizerek "Sorunun kökenine inmemiz gerekiyor." diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'de sürdürülebilir siyasi çözüm bulamazsak  teröristler mevcut durumu istismar etmeye devam edecek." dedi.

Soçi mutabakatının ardından Suriye'de siyasi çözüm için fırsat  yakalandığını belirten Çavuşoğlu, bu nedenle Birleşmiş Milletlerin yanı sıra  rejim ve muhalefetin de kalıcı çözüm için görüşmelere başlamalarının  desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Ayrıca DEAŞ ile mücadele ederken başka terör örgütleriyle  ortaklık yapılmasından kaçınmalıyız. Aksi halde Suriye'de ya da başka bir yerde  daha fazla istikrarsızlığa yol açmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörle mücadelede ön saflarda yer aldığına dikkati  çeken Çavuşoğlu, Suriye'de iki büyük terörle mücadele operasyonu  gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çavuşoğlu, Azez, Cerablus ve Afrin beldelerinin teröristlerden  temizlendiğini hatırlatarak "Bunlar sadece askeri operasyonlar değildi. Aynı  zamanda bu operasyonlarla korkunç bir insani durumu ve teröristlerin bölgede  büyümesine yol açacak boşluğu ortadan kaldırmayı hedefledik." şeklinde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, bu bölgelere 300 bin kadar Suriyelinin gönüllü olarak  geri döndüğünü aktardı.

'HİÇBİR ÜLKE TERÖRLE TEK BAŞINA MÜCADELE EDEMEZ'

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yabancı terörist savaşçıları da engellemek için  elinden geleni yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Yabancı savaşçılar dünyanın her yerinden geliyor. Yaklaşık 125  ülkeden gelen yabancı terörist yakaladık. Ortaklarımızla yürüttüğümüz iş birliği  ve istihbarat paylaşımı sayesinde bu kişilerin yer değiştirmelerini engelledik.  Türkiye'de önemli yerlerde oluşturulan kriz-analiz birimleri yabancı terörist  savaşçıların hareket kabiliyetini kısıtlamada önemli bir yere sahip. Başarımızı  Türk güvenlik güçlerinin çabalarına borçluyuz. Bu sırada da çok sayıda görevlimiz  hayatını kaybetti."

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelede uluslararası toplumdan  tam destek alamadığına işaret ederek buna rağmen Türkiye'nin güvenliği sağlama ve  bölgedeki ülkelerden gelen savunmasız insanlara yönelik destek çabalarının devam  edeceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Hiçbir ülke terörle tek başına mücadele edemez. Birlik  içinde hareket etmeliyiz." dedi. Terörizmle Mücadele Küresel Forumunun birlik içinde hareket etme  noktasında ana platformlardan biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin  platform üyeleri ve diğer ortaklarıyla tecrübelerini paylaşmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin foruma desteğinin süreceğini dile getiren Çavuşoğlu, kasım  ayında Uluslararası Adalet ve Hukukun Üstünlüğü Enstitüsünün çalıştayının  İstanbul'da düzenleneceğini ve Afrika Boynuzu'ndan hakim ve savcıların iyi  uygulamaları müzakere edeceğini sözlerine ekledi.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 285 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI