beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Son dakika... Kim yine yaptı!

Kuzey Kore, yeni silahını test ettiğini duyurdu. Denemenin ardından Pyongyang, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu muhatap almak istemediğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2019 10:22

Son dakika... Kim yine yaptı!

Dünyayı sarsan açıklama, bugün erken saatlerde Pyongyang’dan geldi.  Kuzey Kore yeni “taktik güdümlü silah sistemi”ni denediğini açıkladı.

Uluslararası haber ajansları, denemenin, karşı çıkılan uzun ya da orta menzilli füzelerle yapılmadığını belirtti. Uzmanlar, bu durumun, müzakerelere etki etmesinin beklenmediğini ifade etti.

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmeler yaptığı son bir yıl içinde ne nükleer, ne de uzun menzilli füze denemesi gerçekleştirdi.

Denemenin ardından Pyongyang, iki ülke arasındaki müzakerelerde muhatap olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu görmek istemediğini duyurdu. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, müzakerelerde "daha olgun ve dikkatli" birinin istenildiğini vurguladı.

Sıcak mesajların ardından…

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, hafta başında parlamentoda yaptığı konuşmada, ABD'nin  yıl sonuna kadar adil ve her iki tarafın kabul edebileceği bir anlaşma önermesi  durumunda yeniden masaya oturmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un'un ülkesinin nükleer programına ilişkin görüşmeler konusunda son  mesajını memnuniyetle karşılayarak, Kim ile mümkün olan en kısa sürede bir araya  gelmeyi ümit ettiğini söylemişti.

Trump-Kim zirvesinden sonuç çıkmamıştı

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez 12 Haziran  2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore  Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış konusunda  mutabakata varılmıştı.

İki lider 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya  gelmiş ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız sona ermişti. Trump,  Kim ile görüşmesine ilişkin, "Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi.  Biz ise bunu yapmaya niyetli değildik. Bu nedenle anlaşamadık." demişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho ise zirvede yaptırımların  kısmen kaldırılmasını talep ettiklerini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike  Pompeo, Kuzey Kore ile görüşmelerin süreceğini ifade etmişti.




Bu haber 253 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI