beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Sudan'da gösterilere devam kararı

Sudan’da muhalif gösterileri organize eden bağımsız oluşum Sudan Meslek Odaları (SPA), ordunun sınırlı temsil edildiği, egemen ve  sivil bir meclis istediklerini ve bu talepleri karşılanana dek gösterilerini  sürdüreceklerini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2019 08:40

Sudan'da gösterilere devam kararı

SPA Sözcüsü Muhammed Naci el-Esam, başkent Hartum’da düzenlenen basın  toplantısında, eski iktidar partisi Ulusal Kongre’nin feshi ve varlıklarına el  konulması talebini yinelerken, güvenlik, kamu ve basınla ilgili yasların  iptaliyle devlet ve askeri kurumların yeniden yapılandırılmasını talep etti.

Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan’dan sokağın  taleplerine kulak vermesini isteyen Esam, halkın talepleri karşılanana kadar ordu  karargahı ve ülke genelindeki protesto eylemlerinin süreceğini açıkladı.

Esam, asıl görevi, "Özgürlük ve Değişim" programını uygulamak için  geçici hükümet oluşumunu denetlemek olan, sınırlı askeri temsile sahip, sivil,  medeni bir meclise ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

SPA Sözcüsü, ülkede savaşın sona erdirilmesi, sığınmacı ve yerlerinden  edilenlerin bölgelerine gönderilmesi, Güney Sudan ile özel, bölge ülkeleriyle de   dengeli dış ilişkiler kurulması çağrısında bulundu.

"Avrupa ülkeleri, Sudan'da yaşananları darbe olarak nitelendiriyor"

Sudan Halk Kongresi Partisi Genel Sekreteri Ali el-Hac da basın  toplantısı düzenleyerek, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Hac, "Geçiş döneminin süresi konusunda orduyla farklı düşünüyoruz. Bu  sürenin en fazla bir yıl olmasını istiyoruz. Özellikle Avrupa ülkeleri Sudan'da  yaşananları bir darbe olarak nitelendiriyor." diye konuştu.

Hac, İstihbarat Başkanı Salah Kuş'un istifasının yeterli olmadığını,  kurumun feshini ve görevlerinin polise devredilmesi gerektiğini savundu.
 




Bu haber 254 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI