Ankara’da bir grup gazeteciye konuşan ABD’li üst düzey yetkili, ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Toplantılarda Türk ve ABD’li yetkililerin Suriye konusunu görüştüklerini belirten ABD’li yetkili, “Yapıcı, üretken ve olumlu görüşmeler gerçekleştirildi, görüşmeler sürecek. Türkiye ve ABD, Suriye’de ortak bir çözüm yolu bulmak için çalışıyor. Şunu kesin olarak söyleyebilirim, çekilme gerçekleşecek, bu konuda hiçbir tereddüt yok” dedi.
Üst düzey yetkili, Türkiye ile ABD arasında Suriye’den çekilme sürecinde oluşturulması kararlaştırılan Ortak Görev Gücü’nde gerekli tüm kurumlardan yetkililer olacağını da kaydetti.
ABD’nin çekilme sürecinde YPG’ye verilen silahların toplanıp toplanmayacağıyla ilgili ABD’li yetkili, “Bu konuda Türk hükümetine sözler verdik. Bu sözler, sahadaki koşullar elverdiği ölçüde yerine getirilecek, ki bildiğiniz gibi sahada çok zorlu koşullar mevcut” dedi.