beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2020 dönemi 55 randımanlı Baldo çeşidi çeltik alım fiyatını ton başına 4 bin 500 lira, 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatını ton başına 3 bin 600 lira ve 65 randımanlı Luna çeşidi çeltik alım fiyatını ton başına 3 bin 200 lira olarak belirledi.

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2020 06:14

TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı

TMO'dan yapılan açıklamada, 2020 dönemi çeltik hasadının eylül ayının ikinci haftasında başlayacağı bildirildi.

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon tonu bulan çeltik üretiminin bu yıl 980 milyon ton olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yerildi:

"2020 dönemi 55 randımanlı Baldo çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına 4 bin 500 lira, 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına 3 bin 600 lira ve 65 randımanlı Luna çeşidi çeltik alım fiyatı ton başına 3 bin 200 lira olarak belirlenmiştir. 60 randıman Osmancık çeşit çeltik için belirlenmiş ton başına 3 bin 600 lira alım fiyatı, Tarım ve Orman Bakanlığımızca verilen yaklaşık ton başına 190 lira prim ve diğer desteklerle birlikte ton başına 3 bin 790'ya kadar yükselmektedir."

Açıklamada, ülke üretiminde çeşit sayısının hızla artmasıyla kaliteli üretimin teşvik edilebilmesi ve çeşitlerin korunması bakımından geçen yıllardan farklı olarak, çeltik alım baremine çeşitlerin özelliklerine göre ortalama randıman değerleri ve pirinç bin tane ağırlıklarının eklendiği bilgisi verilerek, şunlar kaydedildi:

"TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerimizin alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önlemlerini mutlaka almaları, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri, randevu almaları ve ürünlerini randevulu günde getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edeceklerin bankadan elektronik ürün senedi (ELÜS) işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak üye olmaları, ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekalet verilerek getirilmesi gerekmektedir."




Bu haber 170 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Terörsüz Türkiye Hedefi Doğrultusu Yürütülen Süreci Doğru Buluyor musunuz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI