Seçim çalışmalarına yönelik bilgi veren Yıldırım, “İstanbul iki yaka bir sevda. Yani Cumhur İttifakı’nı bir yaka, Millet İttifakı’nı başka bir yaka sayarsanız, İstanbul’un fiziki pozisyonuna da uyuyor ama benim hiç arzu etmediğim bir şey, İstanbul seçimlerinin bu ittifakların mücadelesinin gölgesinde kalması” dedi.
HDP’nin İstanbul’da aday çıkarmamak şeklinde bir duruş sergilediğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, “CHP tarafından seçilen bazı ilçe adaylarına baktığımız zaman HDP’nin nerede durduğu gayet aşikar. Kim hangi ittifakta olursa olsun, oy kullanan İstanbulluların desteğine talibim ve tamamının belediye başkanı olacağım. Kimse, Kürtlerin oyunu kendi cebinde sanmasın. Kimse, diğer toplum kesimlerinin oyunu cebinde sanmasın. İstanbullulardan beklediğim, İstanbul’un geleceği için karar verin, İstanbul partisi diye olaya bakın, İstanbul’un işlerini en iyi şekilde kim görecekse ona göre karar verin diye talep ediyorum” diye konuştu.
Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Bu fiyatlar bu yılın sonuna kadar aynen devam edecek” dedi. Yıldırım, Gebze-Halkalı banliyö hattının sefere başlayacağı tarih ile ilgili ise, “Benim edindiğim bilgi, Mart ayının 10’undan itibaren yolculu seferlere başlayacak hale gelecek” ifadelerini kullandı.